PUNCT NENEGOCIABIL

Iată, Dumnezeul nostru, căruia Îi slujim, poate să ne scape din cuptorul aprins şi ne va izbăvi şi din mâna ta, împărate!  Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălțat.
Daniel 3:17-18

Nelimitate vor fi ocaziile când preceptele sau convingerile tale călăuzitoare vor fi ațâțate de indivizi care îți vor forța limitele. Cei trei prieteni ai lui Daniel au trecut printr-o astfel de ocazie, după mărturia Scripturii, fără rețineri. Replica lor rămâne un punct de reper. Eu îl numesc un punct al nenegocierii.

Viața este construită din foarte multe momente de negociere. De la prețul unui produs cumpărat la piață până la ținuta și comportamentul tău. Totul ține de o capacitate fantastică de negociere între ce știi că ar trebui să fii și ce îți dorești, la timpul prezent, să fii. Între cele două extreme există o autoritate (fie un standard, fie o regulă, fie o persoană, fie o dorință, fie o speranță…) prin care decizi finalul negocierii. Cei trei prieteni au declarat scurt: „Dumnezeul nostru, căruia Îi slujim” – reprezenta autoritatea lor. În această privință, nu erau dispuși să negocieze nimic. Și-au legat prezentul, viitorul și destinul de Dumnezeu. Un tip de atitudine puternică, centrată pe Dumnezeu, nedepinzând de nicio împrejurare exterioară sau amenințare iminentă.

Roagă-te să Îl ai întotdeauna pe Isus în centrul vieții.

Provocare: Nu negocia niciodată credința fermă în Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video