IMUN ÎN FAȚA RĂULUI

Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie.
Psalmii 23:4

Ai observat cât de evidente sunt în lumea noastră procesele naturii. Anotimpurile domină conținutul anilor. În lumea naturală, florile își pierd frumusețea și sunt atacate de armata ofilirii. Expunerea prelungită la soare este urmată de schimbarea radicală a pielii. Obiectele scufundate în apă sunt îmbibate (în cea mai mare parte) de moleculele apei. Și lista ar putea continua la nesfârșit.

Ideea, prelucrată cu siguranță, că răul nu ne poate atinge dacă suntem stăpâni pe noi înșine este o invitație la dezamăgire. Din nefericire, ne regăsim pe un teren comun. Răul atacă din toate părțile. Doar simpla trecere prin „valea” păcatului și izul ispititor al păcatului produc reacții adverse. Psalmistul a recunoscut puterea răului, fiind decis să călătorească prin viață alături de Domnul. Reușita ta este legată de capacitatea de a rămâne lângă Isus.

Dacă suntem incapabili să rezolvăm singuri puterea de contaminare a răului, putem, dacă ne folosim luciditatea, să intrăm într-o părtășie reală cu Isus. În el vom descoperi și dezvolta imunitatea față de rău. Ce ar putea să ne facă diavolul? Cine ar putea să ne doboare dacă atitudinea noastră este modelată de prezența activă a lui Isus?

Roagă-te să biruiești răul.

Provocare: Intră într-o părtășie reală cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor