PUTERE ÎN SLĂBICIUNE

Și El mi-a zis: „Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.”
2 Corinteni 12:9

Cei mai mulți cunosc cererea lui Pavel adresată Domnului. „Țepușul” îl deranja cumplit. Căuta o variantă să scape de el. Dumnezeu îi răspunde cu înțelepciune, punând în cuvintele Sale imaginea puterii absolute. Poți fi tare când ai cu ce să demonstrezi puterea. Dar ai putea fi tare când tot ce este în jurul tău arată cât de slab ești?

John Donne,  poet englez, cel mai important reprezentant al școlii metafizice, renumit predicator al secolului al XVII-lea, a întruchipat principiul enunțat de Domnul în timpul vieții. Slujindu-i pe cei atinși de ciumă, cade la pat. De fapt, un fel de rogojină. Londra pierduse o treime din populație. O mare parte dintre ei, captivă bolii. Cere să i se aducă un craniu de om, un instrument de scris și… cere să fie lăsat singur. În acele condiții de maximă neputință, slăbit și fără putere, va lăsa posterității celebra carte Devotions, material ce mângâie și astăzi sufletele celor fără speranță.

Nu te lăsa cucerit de gândul că omul slab este o pradă ușoară. În slăbiciune, poți, cu Dumnezeu, să realizezi salturi mari ale credinței. Dumnezeu le dă putere celor slabi când folosesc ajutorul Lui. Nu te lăsa influențat să privești în jos. Privește în sus către Dumnezeu. Treci mai departe cu încredere în puterea lui Dumnezeu.

Roagă-te să primești puterea promisă de Isus.

Provocare: Ajută un om slab și te vei ajuta pe tine.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor