DOMNUL ÎȘI ARATĂ PUTEREA

Fiindcă Scriptura zice lui Faraon: „Te-am ridicat înadins, ca să-Mi arăt în tine puterea Mea și pentru ca Numele Meu să fie vestit în tot pământul.”
Romani 9:17

Îmi amintesc de o discuție avută cu cineva drag mie. Își proiectase viața pe o traiectorie nefirească. Valul de plăceri și timpul petrecut cu prietenii l-au făcut să piardă perioada de educație. A ratat școala. Vârsta nu iartă. Era într-o căutare frenetică a unui loc în care să poată să se așeze și să trăiască liniștit.

În toată această perioadă, copiii mei au observat ce se întâmplă și, din când în când, îmi puneau întrebări despre prietenul meu. O parte din personalitatea lui i-a magnetizat. Căutam cuvinte potrivite să le explic ce e rău și ce e bine. Ca o concluzie succintă, am zis: „Prietenul nostru este un exemplu de ceea ce nu trebuie să faceți.”

Modelul eșecului. Ratarea obiectivelor. Când tot ce poți oferi este o imagine a puterii dezmembrate, consecințele vor demasca tot ce ai adunat în adâncurile tale. Dumnezeu Își va arăta în viața ta puterea. Fie vei arăta ceea ce nu trebuie să facă cineva cu viața lui, fie vei demonstra ce poate face Dumnezeu cu viața ta. Încearcă să-ți clarifici opțiunea pe care vei merge. Dă-i Domnului posibilitatea să arate puterea Sa în viața ta. Oferă celor de lângă tine o variantă de viață în care Dumnezeu te ridică și îți oferă puterea Sa divină.

Roagă-te ca Dumnezeu să-Și arate puterea în viața ta.

Provocare: Fii un exemplu pentru ceilalți.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor