ÎNSOȚITOR DE NĂDEJDE

Atunci lumina ta va răsări ca zorile și vindecarea ta va încolți repede; neprihănirea ta îți va merge înainte și slava Domnului te va însoți.
Isaia 58:8

Să te poți bizui pe cineva într-un proiect de viață este o mare binecuvântare. Cunoști sentimentul acela ciudat când părinții vin să asiste la meciul tău de fotbal sau handbal sau oricare altul. Instantaneu, fără nicio altă intervenție exterioară, capacitatea ta de efort, implicare și dedicare crește brusc. Simplul fapt că cineva din apropierea anturajului tău este interesat de ceea ce faci te motivează enorm și îți oferă o forță în plus. În loc de un joc presărat de rutină, te găsești plasat într-o activitate profundă.

Profetul Isaia, probabil, nu a avut parte de tipologia acestor jocuri. Misiunea sa s-a diferențiat radical de ceea ce facem noi în tinerețea noastră. Surprinzător, profetul a fost inspirat să folosească principiul călăuzitor al susținerii în actul vieții. A remarcat rolul însoțitorului. Un însoțitor deosebit de ceea ce întâlnești pe pământ. El indică spre Dumnezeu. Un însoțitor de nădejde pentru oricine este interesat să parcurgă traseul vieții. După cum observi, Dumnezeu nu-ți garantează un „drum fără gropi” sau un viitor „fără suspine”. El Se oferă pe Sine. E dispus să te însoțească, iar acest aspect este tot ce contează. E mai ușor să duci în doi o greutate sau să împarți durerea, sau să trăiești bucuria cu cineva care este lângă tine.

Roagă-te să vezi zilnic călăuzirea divină.

Provocare: Ajută pe cineva neajutorat astăzi. Trăiește bucuria slujirii.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video