NU VEI FI ABANDONAT

Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”
Evrei 13:5

Una dintre cele mai usturătoare lecții am primit-o în ziua când mama s-a decis să ne servească o porție de mustrare practică. A sosit acasă de la muncă, istovită și flămândă. Eu și sora mea am fost însărcinați să lăsăm casa curată. Dar, la analiza noastră de atunci, am înșirat mereu refrenul: „Avem timp.” Ne-am trezit cu mama la ușă și casa în tranșee. Atunci, brusc, fără pregătire, mama ne-a retezat scurt: „Acum plec și nu mă mai întorc!” A ieșit pe ușă și ne-a lăsat fără nicio reacție. Fiind copii, noi am luat spusele ei pe cuvânt. Am tremurat la gândul că am rămas singuri, total abandonați. Dar… nu a fost așa. Mama s-a reîntors. Plecase să ne cumpere de mâncare. Însă lecția a fost teribilă.

Ideea că poți să te trezești exilat în lumea captivată de avere nu e pură speculație. Tentația banului, căutarea profitului, specularea timpului cu ideea de a strânge cât mai repede pot să te determine să uiți că cel mai important subiect al tău este oferta lui Dumnezeu. A declarat că nu te va lăsa, chiar dacă ești ispitit, momit cu experiențe năucitoare de mai bine. Indiferent de situație, făgăduința Lui nu promite doar speranță. Dumnezeu Se dăruiește pe Sine. E dispus să meargă alături de tine și să lupte pentru viitorul tău. Nu te va abandona.

Roagă-te pentru o prietenie adâncă cu Dumnezeu.

Provocare: Vizitează un suflet abandonat și citește-i textul de astăzi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor