PREZENȚA CARE AJUTĂ

Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.
Matei 28:20 u.p.

Nu puține sunt ocaziile în care descoperim slăbiciunile noastre. Am putea să înșirăm o linie lungă de eșecuri sau ratări care au avut la bază sentimentul de neputință, de frică sau dezechilibru emoțional plecat din constatarea că răzbim prin probleme singuri. Am experimentat modelul descris de mai multe ori în copilărie.

Mama obișnuia, în perioada de vară, să meargă prin pădure după ciuperci. De fiecare dată mă lua cu ea. Fiind în perioada de gimnaziu, orientarea prin pădure nu era elementul meu forte. Frica și teama mă tocau mărunt. Am simțit de multe ori fiorul tremurului când constatam că eram prea departe de mama. Erau cele mai penibile clipe. Un soi de nesiguranță îmi încleșta mușchii. Toată atenția mea era concentrată pe găsirea cât mai rapidă a mamei.

Ce încearcă să spună Isus pentru tine acum e mai mult decât o ofertă de confort cotidian. Mai mult decât liniștea zilei sau calmul deciziilor, Isus reconfirmă interesul Său pentru siguranța ta și ocrotirea vieții tale. Ți se oferă o ancoră într-o zonă de nisipuri mișcătoare. Într-un sensibil interes pentru viitorul tău, îți garantează prezența Sa. Ce îți lipsește mai mult decât o prezență pe care să poți conta? Asemenea mamei, prezența Lui îți va face munca și învățarea mult mai calme și liniștite.

Roagă-te să primești de la Isus confirmarea păcii Sale.

Provocare: Invită-L pe Isus în viața ta astăzi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video