ÎN CIUDA BEZNEI

Voi suferi mânia Domnului, căci am păcătuit împotriva Lui – până ce El îmi va apăra pricina și-mi va face dreptate; El mă va scoate la lumină și voi privi dreptatea Lui.
Mica 7:9

O parte semnificativă a bătăliilor este purtată cu formele tot mai pregnante ale întunericului. Nu te grăbi să tragi concluzii pripite. Nu ne rezumăm la condiția fizică a întunericului. Nu vorbim despre noapte sau situații în care ne lipsește lumina. Intenția mea este îndreptată spre zonele mai sensibile, caracterizate de un comportament decadent, spre faptele mascate, făcute doar în ascunzișurile ființei. Departe de ochii lumii, ai părinților sau chiar ai prietenilor. Mici plăceri, la limita binelui. Ele aduc aluviunile păcatului în inima ta. Sunt depuneri constante, agravând cu fiecare ocazie puterea de reacție în sens pozitiv. Drept consecință, te înconjori de întuneric. O cărare a nopții. Ieșirea?

Din astfel de cazuri, e necesară prezența cuiva care te poate îndruma spre lumină. Dumnezeu, în cazul nostru, este dispus să-ți arate drumul. În ciuda luminii pierdute sau a mersului în bezna răului, promisiunea lui Dumnezeu este de partea ta. Ai o tolbă de fapte otrăvite? Nu dispera. Poți fi eliberat de ele. Îți este greu de unul singur să ieși la lumina binelui? Dumnezeu e gata să te scoată pe drumul faptelor bune. Pricina ta poate fi rezolvată cu atenție și deosebit interes din partea cerului. În ciuda întunericului, Dumnezeu te poate conduce în lumina veșnică.

Roagă-te să primești lumină deplină.

Provocare: Prin cuvintele tale, fii lumină pentru cei din jur.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video