ÎN CIUDA „TREMURULUI”

El ne-a păstrat sufletul cu viață și n-a îngăduit să ni se clatine piciorul.
Psalmii 66:9

În viață te vei lupta cu multe deficiențe, slăbiciuni și temeri. Dintre toate, pierderea încrederii în momentele de maximă concentrare, când de atitudinea ta atârnă rezultatul final, este cea mai devastatoare în consecințele ei.

Momentele respective au fost foarte bine surprinse în producțiile de cinema. Scene de suspans autentic. Personajele acționează pe muchie de cuțit. Uneori un apel la timpul nepotrivit, un picur de transpirație, o tuse simplă pun în pericol tot efortul eroului. Amintește-ți de scenele „încordate”, șoferul cu cheia în mână își pierde cumpătul și nu mai reușește să o introducă în locașul ei de pornire. În fața amenințării, părinții își salvează odraslele cu tremur incandescent. Momentul clătinatului este timpul slăbiciunii, ocazia dușmanului tău să acționeze decisiv.

Ce îți spune psalmistul? Dumnezeu poate controla ceea ce este incontrolabil pentru tine. Vei întâlni destule evenimente în care pericolul de a-ți pierde echilibrul va fi foarte mare. Șansa ta este te întorci cu încredere spre soluția lui Dumnezeu. Nu te sustrage ocaziilor de a comunica cu Isus. Nu te pierde cu firea în clipele cumplite prin care poate treci. Nu te resemna cu scuza că așa ești tu de când te știi. Dumnezeu te poate proteja în orice încercare grea. Îți poate întări piciorul. Reazemă-ți viața de Cel care îți promite puterea.

În ciuda tremurului, roagă-te să rămâi statornic.

Provocare: Nu folosi scuzele astăzi, ci caută să îți pui încrederea în Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor