ÎN CIUDA DISTANȚEI

Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veșnică; de aceea îți păstrez bunătatea Mea!”
Ieremia 31:3

Dacă ai călătorit spre o destinație având lângă tine cel puțin un copilaș, ce îți voi spune acum nu va veni ca o noutate. Faza de început este destul de animată. Voioșie și dialog. Urmează partea a doua a călătoriei, când lucrurile par să se calmeze. Apare liniștea și oboseala. În această fază, copilașul este încă răbdător, deși lasă la vedere semnele neliniștii. După această etapă urmează perioada cea mai complicată pentru părinți sau adulții care sunt împreună. Neavând definit reperul sau măsurătoarea distanței, copilașul începe să preseze. Întrebările se repetă constant: „Când ajungem? Mai este mult? Am ajuns?”

Tiparul continuă până când se zărește destinația. Atunci, ca o eliberare, se aude răspunsul: „Am ajuns!” Apariția destinației încheie fazele călătoriei. Se reîntoarce veselia și buna dispoziție. Ceea ce se spera să atingem a fost atins.

În mod similar, mersul tău prin viață este afectat de „distanța” la care este Dumnezeu. În ciuda distanței, există ocazii prețioase când Dumnezeu Se descoperă, clipe când dragostea lui Dumnezeu pentru tine este manifestată. Declarația de iubire a lui Dumnezeu lucrează ca o alinare a călătoriei. Azi, Dumnezeu Se arată. Primește dragostea Lui pentru tine și, în ciuda distanței, mergi mai departe cu voioșie.

Roagă-te să cunoști astăzi iubirea cerească.

Provocare: Fii voios cu Dumnezeu astăzi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor