ÎN CIUDA NECREDINȚEI

Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.”
Ioan 20:29

E greu să accepți lucruri care par desprinse din universul minunilor. Dacă ai fi fost Toma, ce zici, ai fi crezut pe loc spusele colegilor? Chiar nu te-ai fi întrebat deloc dacă e reală povestea învierii sau este o născocire a lor? Necredința se strecoară și în viața ucenicilor. E cam obraznică și seducătoare. Încurcă atât de mult deciziile, și mai ales încrederea. Să crezi ceva doar din spusele cuiva? Să crezi Evanghelia doar pentru că este cartea lui Dumnezeu?

Toma a avut parte de arătarea lui Isus. Întâlnirea cu Isus avea să-i dovedească cât de bun este Isus cu cei care au îndoieli și trec prin tunelul necredinței. În ciuda necredinței, Isus e dispus să îți arate dovezile credinței. Sună ciudat, dar, așa cum Toma a fost privilegiat de apariția lui Isus, la fel este și cu viața ta. Prin metode la care nu te aștepți sau persoane la care nu te gândești, ori prin diverse instrumente misionare, Isus ți Se descoperă. În ciuda îndoielilor pe care le ai, a necredinței care te macină, vei fi pus în fața unor ocazii speciale. Fiecare zi aduce cu sine o invitație din partea divină. Un gând nobil poate înlătura norii. Un mesaj biblic poate liniști valurile necredinței. Un eveniment neînsemnat poate fi locul în care să-L întâlnești pe Isus. Fiecare parte a vieții poate fi ocazia de a-L vedea pe Isus.

Roagă-te să primești privilegiul întâlnirii cu Isus.

Provocare: Vorbește cu Isus, sincer, despre bătălia ta pentru credință.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor