DESPRE TATĂL NOSTRU

Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, ați fi cunoscut și pe Tatăl Meu. Și de acum încolo Îl veți cunoaște; și L-ați și văzut.
Ioan 14:7

Învățătoarea le-a cerut copiilor din clasă să se concentreze la cerința specială pe care o avea pentru desen. „Astăzi, fiecare dintre voi va trebui să deseneze pe hârtie pe Dumnezeu!” O provocare grea. Plimbându-se printre băncuțe, unul dintre băiețași i-a atras atenția. Profilul care se contura pe foaia de desenat era prea uman. L-a întrebat în șoaptă: „Pe cine desenezi acolo?” Răspunsul a venit scurt: „Pe tata!”

E foarte dificil să redai ceva ce nu vezi. De aici și greutatea testului. Dar, în fondul provocării, s-a descoperit și metoda prin care noi reușim să ne raportăm la ceea ce nu cunoaștem. Ne proiectăm imaginea cuiva prin diferite modele. Isus a venit între noi ca să ne servească drept model limpede al Tatălui ceresc. Nu contează cât cunoști acum, va conta enorm cât vei cunoaște mai încolo. Nu e necesar să cauți un model special ca să-L înțelegi pe Dumnezeu. Nu te frământa cu gândul că nu ai cum să-L asimilezi pe Dumnezeu. Important în acest moment pentru tine este să-L iei pe Isus ca model al vieții. Prin El vei ajunge să cunoști mai mult despre Dumnezeu. Ai drumul deschis să te eliberezi de întrebările care te frământă. Da, Dumnezeu ți Se descoperă prin Isus Hristos. Nu-L evita, nu ocoli ocaziile.

Roagă-te să poți păstra o legătură sinceră cu Isus.

Provocare: Începe de azi să cunoști caracterul lui Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor