INIMA ȘI TATĂL

Mă veți căuta, și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima.
Ieremia 29:13 

Am întâlnit un tânăr la final de liceu. Cu căștile înfundate în urechi și cu o căciulă trasă până peste ochi, se balansa într-o visare umblătoare. Mereu pierdut printre ruinele indiferenței, s-a strecurat pe ușa biroului meu de la școală și m-a rugat să-i acord câteva minute. Era frământat de o durere ascunsă. Își dorea un confesor căruia să-i împărtășească suferința sa profundă. L-am ascultat cu atenție. Avusese un dialog lipsit de reverență cu părintele său. Asemenea pietrei aruncate în perete a fost și dialogul lor. Un dialog al surzilor. Dar ce mi-a atras atenția a fost faptul că băiatul a repetat de mai multe ori: „Tata nu mă înțelege.”

I-am cerut că caute o soluție mai profundă decât cuvintele spuse din cerul gurii. Să renunțe la orgoliul lui adolescentin și să „vorbească cu inima”. Observi limpede că argumentul meu este de fapt așteptarea lui Dumnezeu. A-L căuta cu inima înseamnă să investești emoție și suflet. Să iubești mai mult decât prin cuvinte. Să nu te ascunzi în spatele unor gesturi religioase. Să îți dorești să pătrunzi în spațiul Tatălui din ceruri și să știi că se poate.

Dacă o vei face în mod sincer, cu onestitate și din toată inima, Dumnezeu Se va lăsa găsit de tine. Din partea lui Dumnezeu este cel mai mare privilegiu pe care ți-l dăruiește în iubirea Lui pentru tine.

Roagă-te să-L cauți pe Dumnezeu din toată inima.

Provocare: Investește în relația ta cu Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor