DOR DUPĂ DUMNEZEU

Dumnezeule, Tu ești Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjește trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat și fără apă.
Psalmii 63:1 

Viktor Frankl a suferit cumplit de pe urma naziștilor. Lunile petrecute în lagărele de concentrare au dăltuit în memoriile personale amintiri devastatoare. Chinuit și înfometat, silit să muncească în geruri năprasnice, a reușit să treacă peste zilele întunecate și să ne transmită prin cuvinte o parte din tragedia prin care a trecut. Nu cred că ți-ai dori să stai măcar o oră într-un astfel de ghetou. Brutalitatea și sfidarea însoțite de un spirit inuman au descoperit cât de jos poate coborî un om.

Frankl a reușit să supraviețuiască. A povestit cu oroare despre torturile îndurate. În ciuda bestialității naziștilor, a ieșit din casa morții. Care a fost secretul lui? Nici el nu știe exact. Dar ceva l-a urmărit în fiecare secundă a vieții. A fost dorul lui interior de a-și revedea soția. Această dorință l-a ridicat peste toate necazurile și l-a propulsat mai departe.

Nu ne dăm seama cât de mult face un dor sănătos. Ce forță există într-o dorință curată. Nici nu te-ai gândit probabil că poți suporta tone de suferințe dacă ai pe cineva de care te-ai legat și pentru care ești gata să lupți pentru viață. Când Îl pui pe Dumnezeu înainte, poți depăși orice barieră din propria viață.

Roagă-te pentru dorul de Dumnezeu.

Provocare: Depășește cu Dumnezeu piedicile din calea ta.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video