UN TATĂ CARE PROTEJEAZĂ

Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăsești pe cei ce Te caută, Doamne!
Psalmii 9:10

Unul din videoclipurile de pe Facebook care mi-au trezit admirația avea în prim plan un pui de urs urmărit de un prădător. Ursulețul se străduia din răsputeri să alerge, căutând o soluție să scape de urmăritor. Cursa era dinamică. Printre văile și pantele dealurilor, ursulețul pierdea încet, dar sigur, distanța de siguranță. Nu era nimic care ar fi putut împiedica felina din spate să se oprească. Brusc, în fața ursulețului apare un râu de munte și pe marginea apei, o stâncă. Alergarea se sfârșește instantaneu. Nu-i rămâne decât să se manifeste zgomotos. Ridicat în cele două labe ale sale, ursulețul încearcă să intimideze adversarul. Dintr-odată, prădătorul se oprește. Fără ezitare, face pași în spate. Ursulețul este mândru de isprava lui. A reușit să blocheze felina. Când scena se liniștește,, ursulețul poate observa ursoaica ridicată în două labe, acum liniștită, apărându-și puiul.

Cam așa stau lucrurile și în cursa vieții. Încercăm să folosim alergarea pentru a ne debarasa de prădătorii de lângă noi. Ne bizuim pe istețimea și știința noastră. Încolțiți, ne folosim ultimele resurse și se pare că reușim. În fond, în spatele reușitei noastre este un Tată ceresc care ne susține. Nu alerga în zadar. Îndreaptă-te spre locul Părintelui din cer. Cu El, orice dușman poate să fie învins.

Roagă-te ca Dumnezeu să te ocrotească.

Provocare: Du-te la Dumnezeu așa cum ești și primește protecția Lui.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor