DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU TATĂL

Alergați la Domnul și la sprijinul Lui, căutați necurmat Fața Lui!
Psalmii 105:4

Printre căutările tale, unele sunt prioritare, altele sunt secundare. Investim foarte mult în acțiuni care ne pasionează. Le punem pe primul loc și suntem dispuși să cheltuim timp, energie, atenție fără limite. Ne absoarbe ceea ce ne place. Nu te necăji. E bine să te bucuri de ceea ce îți creează emoție. Partea cea mai importantă este legată de capacitatea ta de a pune în ordine pasiunile tale. De ce? Pentru că viața nu ne iartă. Natura este imprevizibilă. Astăzi e bine, mâine poate fi rău. Cunosc oameni care s-au culcat seara liniștiți, iar dimineața nu s-au mai trezit. A venit cutremurul, inundația sau boala, iar trupul a cedat. E îngrozitor să pierzi contactul cu viața într-o manieră neatentă.

Din acest motiv, îndemnul de astăzi este pe cât de simplu, pe atât de semnificativ și relevant. Croiește-ți drumul în direcția corectă. Pune-ți ca obiectiv descoperirea lui Dumnezeu. Privește-L ca părinte al vieții tale. Șterge de pe lista priorităților toate ademenirile și tentațiile care te fac să trăiești doar pentru moment. Investește în relația privilegiată cu Tatăl ceresc. Pune pe primul loc, în fiecare zi, descoperirea minunată a prezenței Lui în viața ta. Lasă-L să Se manifeste în cuvintele, faptele și atitudinea ta. Continuă să crești cu Dumnezeu tot mai aproape. Fă acest lucru cu încredere și statornicie.

Roagă-te să păstrezi prezența lui Dumnezeu în viața ta.

Provocare: Vorbește cu Dumnezeu așa cum vorbești cu tatăl tău.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor