NIMENI CA TATĂL CERESC

Nimeni nu este sfânt ca Domnul; nu este alt Dumnezeu decât Tine; nu este stâncă așa ca Dumnezeul nostru.
1 Samuel 2:2

Un tată murise fără să apuce să transfere averea fiului său. A reușit să lase un testament prin care cerea avocatului să facă toate demersurile. După un anunț făcut în ziar, avocatul se trezește în ziua cu pricina nu cu un fiu, ci cu trei fii în fața biroului său. Fiecare pretindea că el este fiul defunctului. Avocatul a cerut timp de gândire pentru a rezolva problema. Mortul fiind un împătimit al tirului cu arcul, a propus o probă de tras cu arcul, în speranța ca fiul mortului va avea habar cum se manevrează arcul.

A lipit pe placaj o țintă și le-a cerut pretendenților să tragă. Primul a țintit aproape, al doilea a ratat, iar al treilea a ezitat să tragă. Cu un tremur vizibil în glas, a lăsat arcul în jos și, întorcându-se spre avocat, i-a spus: „În chipul tatălui meu nu voi trage niciodată!” Astfel s-a rezolvat dilema legată de fiu.

Tatăl din cer este unic. Nu este nimeni ca El între toți pretendenții din panteonul zeilor. Un Dumnezeu iubitor și sfânt. Capabil să iubească și să ierte. Coborât între oameni prin întruparea lui Isus și gata să-ți ofere un testament salvator. Ce ar putea oare să te îndepărteze de relația cu El? Nu te lăsa cucerit de câștiguri facile și trecătoare. Asigură-ți viața și viitorul alături de Isus.

Roagă-te să descoperi sfințenia lui Dumnezeu.

Provocare: Leagă-ți viața de Tatăl ceresc cu încredere nestăvilită.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor