VREDNIC DE MILĂ

Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile.
Psalmii 57:1

Sentimentul de milă poate fi plăcut în cazul în care ai fost tratat cu nedreptate. Poate fi și neplăcut, în situația în care acțiunile tale scot în evidență aroganța stridentă. De cele mai multe ori, al doilea model ne afectează imaginea de sine. Decupează bucăți de „tencuială” de pe caracterul tău și expune realitatea ce se ascunde în spatele ei.

La începerea funeraliilor unui militar decedat, părinții le-au cerut colegilor prezenți să ofere onorul colegului lor. Unul dintre ei, ce părea stăpân pe situație, i-a organizat rapid pe colegi și le-a cerut atenție maximă. La momentul onorului a intrat în cameră și, cu o determinare vizibilă, a ordonat șirului să-l urmeze. S-au îndreptat spre ușa din dreapta și a urmat… rușinea! Intraseră în debaraua casei. Sentimentul copleșitor de rușine ce s-a instalat a fost depășit de sentimentul de milă născut în mintea celor care au asistat la această scenă hazlie.

Dumnezeu este milostiv cu tine. Îndurarea lui este fără margini. Nu te expune printr-un comportament ce te poate ridiculiza. Nu face pe deșteptul. Nu arăta ceea ce nu ești și nici nu poți fi fără ajutorul lui Dumnezeu. Încrede-te în Dumnezeu în ciuda minusurilor vădite din viața ta. Ajutorul tău în fiecare zi, chiar dacă ești vrednic de milă, e la Dumnezeul din cer.

Roagă-te să primești mila divină.

Provocare: Fii milostiv cu cei din jurul tău.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor