TESTUL CREDINȚEI

Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință. Pe voi înșivă încercați-vă. Nu recunoașteți voi că Isus Hristos este în voi? Afară numai dacă sunteți lepădați.
2 Corinteni 13:5

Faptul că citești devoționalul denotă interes din partea ta pentru tărâmul religios. Cât de mare este credința ta, doar tu poți estima, iar Dumnezeu o poate măsura. Vreau doar să subliniez subiectul de care nu scăpăm, chiar dacă ți-ai dori ca pentru unele momente să nu te mai încurce tema credinței. Vrei o formulă de viață descătușată, fără codurile Bibliei sau testele credinței.

Nu vreau să te dezamăgesc. Pavel a simțit că ne place aventura. Jocul de-a credinciosul nu s-a descoperit astăzi. Mulți au fentat domeniul spiritual fără să știe că, de fapt, se faultau pe ei înșiși. Am folosit această strategie. La vedere, în văzul celor din jur, m-am comportat ca un veritabil om al credinței. În spatele scenei, de unul singur, am dat frâu liber tuturor dorințelor mele. Cu fiecare zi care trecea, eram nevoit să ascund falsa mea credincioșie. Era un efort enorm. M-am folosit de toate mijloacele posibile: minciunele, amăgiri, păcăleli, scuze… A fost în zadar. A fost doar o chestiune de timp până când cei apropiați au sesizat ce joc mizerabil am făcut.

Nu încerca să trăiești acest mod de viață. Înainte să te pui pe genunchi, verifică-ți credința. Cercetează-te în adâncul inimii tale. Ia-L pe Hristos împreună cu tine.

Roagă-te să treci testul credinței.

Provocare: Nu te juca de-a sfântul. Cere-i lui Isus să-ți sfințească viața.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor