DUMNEZEU POATE IERTA

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.
1 Ioan 1:9

Sunt multe lucruri grele de făcut în viață. Unul, recurent, este actul iertării. Pentru unii s-ar putea să fie destul de simplu. Din păcate, iertarea este complicată. Dacă nu o învățăm de la Dumnezeu, este aproape imposibil să o învățăm de la oameni.

Simon Wiesenthal, un evreu austriac, și-a dedicat viața strângerii de informații și documente în vederea aducerii naziștilor în fața judecății. În Floarea soarelui povestește despre momentul greu al iertării. Un soldat german, internat în spital și bandajat pe tot corpul, îl imploră să-l ierte pentru crimele săvârșite contra evreilor. „Am plecat, fără să-i răspund”, avea să spună Wiesenthal. După un timp, conștiința a început să-l macine. „Ce ar fi trebuit să fac? Am făcut bine?” Neputând trăi cu aceste remușcări apăsătoare, va scrie marilor personalități ale vremii. Cerea disperat un răspuns.

Ce bine că Dumnezeu nu gândește ca noi. El poate să ierte. E drept. E credincios. E mai presus de așteptările și calculele noastre. Nu te îngrijora de capacitatea lui Dumnezeu de a ierta. Preocupă-te de situația ta prin care amâni căutarea iertării. Folosește dimineața aceasta cu credință și spune-I lui Dumnezeu, care poate ierta, păcatele care te apasă. Apoi, prin credință, acceptă iertarea Lui pentru tine.

Roagă-te să treci peste prejudecățile tale legate de iertare.

Provocare: Oferă iertare colegilor care te agasează.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor