UN DUMNEZEU NEOBOSIT ÎN IERTARE

Să se lase cel rău de calea lui și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând.
Isaia 55:7

Există o poveste indiană dedicată dragostei de mamă. Un băiat se îndrăgostește de o fată. Fata, conștientă de puternica legătură dintre fiu și mamă, îi cere acestuia să-și dovedească dragostea totală pentru ea și să-i aducă inima mamei. Dacă va face asta, ea este dispusă să se căsătorească cu el. Băiatul e copleșit. Cum să-și arate dragostea pentru iubita sa și să nu ia viața mamei. Neavând nicio ieșire, cu lacrimi în ochi, săvârșește cerința fetei. Distrus, aleargă cu inima mamei în mână. Aproape de sosire se împiedică. În cădere, scapă inima mamei între ierburi. Căutând disperat după ea, aude inima mamei spunându-i: „Te-ai lovit fiul meu? Te doare?”

Morala este simplă. Mama nu încetează să iubească. Când iubește, prin sacrificiul ei e capabilă să ierte indiferent cât de mult am rănit-o. Dumnezeu este neobosit. Nu există niciun impediment pentru el să înceteze să ierte. E gata în fiecare zi să șteargă toate greșelile și păcatele tale. Această calitate divină este o veste nemăsurabilă. Nu te lăsa păcălit de gândul că poți face orice. Dumnezeu poate ierta și va ierta, dar să te lași de obiceiurile proaste și căile rele. Părăsește gândurile obscure și murdare. Întoarce-te la Dumnezeu, care iartă cu dragoste.

Roagă-te să scapi de obișnuințele păcătoase.

Provocare: Fă-ți un obicei bun și refuză să asculți de anturaj. Ascultă de Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor