CALEA LUI DUMNEZEU

Domnul este bun și drept: de aceea arată El păcătoșilor calea.
Psalmii 25:8

Istoria Africii de Sud după Cel de-Al Doilea Război Mondial este țesută în jurul politicii de apartheid. Apartheidul este politica de separare a comunităților pe criterii de etnie și rasă. Africa de Sud a fost marcată de separarea dintre albi și negri. Negrii nu aveau drept la vot și liberă circulație. A fost o perioadă cumplită. Negrii au trecut prin suferințe dure și moarte. După primele alegeri libere, președintele Nelson Mandela a fost asaltat de cererea negrilor de a se face dreptate. Oamenii cereau răzbunare. Președintele împreună cu conducătorul spiritual Desmond Tutu au decis să înființeze Comisia pentru Adevăr și Reconciliere, ce avea drept scop scoaterea la lumină a atrocităților comise și reconcilierea părților. S-a dovedit a fi calea corectă pentru Africa de Sud.

Dumnezeu întotdeauna are o cale pentru tine. Din păcate, căile lui Dumnezeu nu sunt căile noastre. De fiecare dată, calea lui Dumnezeu nu ține cont de calculele mărunte ale răzbunărilor sau polițelor pe care noi încercăm să le plătim celor ce ne-au greșit. Calea Domnului este despre adevăr și reconciliere. E singurul drum prin care poți descoperi potențialul tău și comorile inestimabile ce ți-au fost dăruite de Dumnezeu. Caută să descoperi calea lui Dumnezeu pentru tine.

Roagă-te ca Domnul să-ți descopere calea pe care să mergi.

Provocare: Intră pe calea descoperită de Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor