CEA MAI BUNĂ INVESTIȚIE

Tot așa, și înțelepciunea este bună pentru sufletul tău: dacă o vei găsi, ai un viitor și nu ți se va tăia nădejdea.
Proverbele 24:14

Mi-a rămas agățată în creier o idee. O auzisem de mult și nu s-a lăsat dusă. „Una din dificultățile majore pentru tineri, astăzi, este multitudinea de oferte.” Sunt convins că nu te-ai gândit la asta. Să ai probleme doar pentru că sunt atâtea oferte? Din păcate, da!

Într-o poză, un măgăruș este flancat pe ambele părți de două oferte: fân din belșug, proaspăt și uscat. Dedesubtul ilustrației apare o întrebare: „Din care va mânca?” Răspunsul este tot acolo: „Nu se știe. E indecis. Prin urmare, măgărușul a murit de foame.” E neplăcut…

Prin apariția ofertelor multiple, atrăgătoare și ispititoare, ești pus în situația de a alege fără obiectivitate. De cele mai multe ori, fără discernământ și cu lipsa maturității dată de vârstă. Solomon a ales și a ajuns la constatarea expusă în versetul de astăzi. Dintre toate ofertele vieții, cea care creează diferența este înțelepciunea. Nu există viitor cu speranță dacă nu ești mânat de dorința de a găsi înțelepciunea.

Nu o vei găsi la marginea drumului și nici pe ecranele tehnologiei. Nu face parte din arsenalul comun. Ea vine de la Dumnezeu. Ca să te poți bucura de prezența ei, trebuie să o cauți. Dumnezeu o va da celui care o caută cu toată inima.

Roagă-te să primești înțelepciune.

Provocare: Investește timp și atenție în înțelepciunea venită de la Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor