EROARE DE CALCUL

Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.
Ieremia 29:11

Îmi stăruie în minte o poveste veche. În perioada comerțului cu sclavi, unul dintre ei, sătul de trudă și nedreptate, și-a impus să nu mai lucreze indiferent ce se va întâmpla cu el. La piața de sclavi, stăpânul, dezarmat de hotărârea lui, încerca să-l vândă. Sclavul striga în gura mare: „Nu vreau să mai lucrez!” Trecătorii îl priveau și treceau mai departe. 

Unul s-a oprit fără să scoată un cuvânt. A plătit prețul și l-a luat. În acest timp, sclavul își vărsa determinarea în cuvintele rostite ca o rugă: „Nu mă lua, nu voi mai lucra!” Urcat în trăsură, sclavul repeta fără oprire fraza lui, în timp ce stăpânul, în muțenie zdravănă, continua drumul. Au intrat într-o poieniță și acolo, la ușa unei căsuțe frumoase, i-a cerut sclavului să coboare. Și-a descleștat gura și a rostit: „Te-am cumpărat să fii liber!”

Uluit și incredul, transformat într-un stâlp fără reacție, sclavul cade în genunchi și, pe valurile plânsului, redă printre lacrimi: „Vreau să te slujesc, stăpâne!”  Reacția lui  ilustrează cât de nepotrivit este să judeci intențiile lui Dumnezeu. Nu-I cunoști gândurile, cum ai putea să știi agenda Lui cu tine. Nu te contrazice cu Dumnezeu. Fiecare pas al lui Dumnezeu către tine reprezintă o nouă perspectivă. Înseamnă un nou viitor. Este o nouă versiune a vieții.

Roagă-te să cunoști gândul lui Isus.

Provocare: Întreabă-L pe Dumnezeu ce plan are cu tine astăzi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor