NU TE ÎNGRIJORA DE VIITOR

Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.
Matei 6:34

Preocupările sunt necesare pentru un parcurs sănătos în viață. Grijile ne pot ajuta să nu ne distanțăm de subiectele importante ale vieții. Dar îngrijorările… scârțâie ca niște balamale ruginite.  Imaginează-ți un tânăr balansându-se între nevoile curente și teama zilei de mâine. Ca să-ți faci o imagine, amintește-ți de minutele de dinainte de examen. Cu siguranță te regăsești în avalanșa de emoții care te năpădesc, teama de eșec, care se accentuează, nesiguranța, care vine neprietenoasă peste liniștea ta. Toate te aruncă într-o zonă de îngrijorare: mai evidentă la unii și mai puțin vizibilă la alții.

De sfaturi ești sătul. Nu te voi chinui cu un altul. Dar… ce aș vrea să nu uiți. Natura este o carte pe care trebuie să o citești cu atenție. Privește florile, admiră păsările cerului și petrece timp prețios în mijlocul verdelui natural. Vei remarca faptul că principiul fiecărei creații este dat de rostul utilității. Toate lucrează cu scop. Nimeni nu este îngrijorat de nimic. Doar omul… doar el se chinuie cu aceste gânduri.

Le poți înlătura dacă vei păși cu Dumnezeu mai departe. Nu te îngrijora pentru viitorul tău. Bucură-te de prezența lui Dumnezeu astăzi și trăiește cu încredere ziua de astăzi.

Roagă-te să fii util celor de lângă tine.

Provocare: Propune-ți să ai o zi fără îngrijorări. Trăiește liber de griji cu Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor