CHEILE DESTINULUI

Soarta mea este în mâna Ta; scapă-mă de vrăjmașii și de prigonitorii mei!
Psalmii 31:15

Într-o seară, cu puțin timp înainte de culcare, tata a luat cheia apartamentului și, trecând o sfoară prin cheie mi-a dat-o spunându-mi: „De astăzi, noi depindem la fel de mult ca și tine de cheia care este la gâtul tău. Când nu vom fi acasă, vei putea deschide sau închide apartamentul. Te rog să fii atent și să te asiguri că lași întotdeauna lucrurile în siguranță.” Nu îți spun ce sentiment „patriotic” m-a marcat. Bucata de încredere oferită de părinți prin punerea cheii la gâtul meu, pentru câteva zile, m-a făcut să trăiesc mai responsabil. Verificam cu atenție ușa și mă asiguram că las mereu lucrurile în ordine. Până la urmă, destinul unei familii era în cheia de la gâtul meu.

Dumnezeu nu poartă cheia la gât. El poartă soarta noastră în mâinile Sale. A fost suficient să coboare din cer, prin întruparea lui Isus Hristos, ca să poată ține destinul nostru în mâinile Sale. E vestea zilei. Nu depinzi de nicio cheie personală. Nu depinzi de nicio persoană de lângă tine. Nu ești condiționat de vreun parcurs al meritelor. Nu ai de făcut niciun joc și nici de completat vreo fișă de urcat la cer. Pentru siguranța ta, Isus a păstrat cheia la El. Cheia nu se va pierde. Riscul ar fi să te pierzi tu prin delăsare. Folosește această zi să-I mulțumești lui Isus pentru viitorul pe care ți-l oferă.

Roagă-te să primești acces la tronul lui Dumnezeu.

Provocare: Lasă soarta ta în mâna lui Dumnezeu!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor