DACĂ…

Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde și flacăra nu te va aprinde.
Isaia 43:2

Ce forță și greutate este în cuvântul „dacă”! Gândește-te: ce s-ar fi întâmplat dacă părintele tău nu ar fi petrecut nopțile în jurul pătuțului, îngrijindu-te să crești mare? Unde am fi fost astăzi dacă Hitler nu ar fi întâlnit opoziția forțelor aliate? Cum ar fi fost sănătatea noastră dacă medicii nu ar fi găsit vaccinurile care să stopeze diferitele boli ce au străbătut veacurile? Te-ai mai fi bucurat de libertate dacă nu erau oameni dispuși să lupte în stradă cerând dreptul la exprimare și gândire liberă? Cum ar fi arătat lumea dacă misionarii nu ar fi trecut printre locurile cele mai îndepărtate ca să-i învețe pe băștinași valorile umane?

Și am putea continua. Vreau însă să te oprești o clipă. Viitorul tău este la fel de mult condiționat de „dacă” precum este și trecutul tău. El este țesut în jurul promisiunilor de ajutor și ocrotire venite din partea lui Dumnezeu. Dacă îți va fi greu, El va fi cu tine. Dacă dușmanii se vor întoarce împotriva ta, El va fi cu tine. Dacă toate circumstanțele vor fi potrivnice, Dumnezeu nu te va părăsi. Dacă focul necazului sau valurile îndoielnice se vor năpusti peste tine, ai promisiunea că Dumnezeu te va ocroti și nicio nenorocire nu te va atinge. Dacă… vei rămâne nu doar credincios, ci și prietenul lui Dumnezeu.

Roagă-te să dezvolți o prietenie adevărată cu Dumnezeu.

Provocare: Evită azi cuvântul „dacă”! Crede făgăduințele Lui pe cuvânt!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor