ABURELI, ABURELI SAU…?!

Căci ce este viața voastră? Nu sunteți decât un abur, care se arată puțin și apoi piere.
Iacov 4:14

Nu știu cum vă exprimați îndoiala în limbajul vostru. Pe vremuri, la nivelul limbajului nostru tineresc se folosea foarte des expresia „e abureală”. O simetrie perfectă între abur și valoarea exprimării făcute de prieteni. Câtă greutate are un abur? Cam la același nivel era și cuvântul celui care era întâmpinat cu expresia „abureli”.

Una din caracteristicile aburului este dispersia. Cunoști fenomenul. Aburul manifestat măreț în atmosferă, după un timp, dispare împrăștiat, așa cum a sosit. Are valoare doar la timpul prezent. O valoare minimală. El nu face decât să-și anunțe prezența. Îl vezi, iar după o bucată de timp a dispărut. Ce a fost umplut de aburi în puțin timp este eliberat nemaiputând fi dovedit cu nimic.

Dacă crezi că poți miza totul pe viața aceasta, învață lecția „aburelilor”. Viața aceasta nu este mai mult decât un abur. Te bucuri de ea puțin, mai intens sau mai relaxat. Nu o poți păstra la infinit. Ea dispare. Asemenea aburului, ceea ce ai acum va dispărea. Ceea ce rămâne este viața dincolo de abureli… E viața construită și țesută cu Dumnezeul salvator. Dacă poți cuprinde valoarea versetului de azi, atunci ieși din morișca aburelilor și străduiește-te să zidești o viață în Dumnezeu. Nu te mulțumi cu o dispersie limitată. Construiește un viitor frumos alături de Domnul Isus.

Roagă-te să nu trăiești în aburelile trecătoare.

Provocare: Evaluează-ți agenda. Pune pe primul loc viitorul tău veșnic cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor