REFUZĂ ASCUNZIȘURILE

Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei: și omul și nevasta lui s-au ascuns de fața Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină.
Geneza 3:8

De ce ai evita să stai față în față cu Dumnezeu? Am pus această întrebare în mai multe ocazii tinerilor care își consolau credința cu câteva „grăunțe” de religie. De cele mai multe ori, bufoni îmbrăcați în haine meseriașe de biserică tăvăleau sfințenia mai ceva ca hainele prin zăpadă. Răspunsul era „găurit” pe toate părțile. Era evidentă fâstâceala de care erau înveșmântați. Cum puteau convinge pe cineva de capitularea lor în fața lui Dumnezeu dacă „jocul lor dublu” îi demasca în cea mai pură tăcere.

Am remarcat că, ori de câte ori cineva este prins în țesătura unor fapte neregulamentare, prins în vârtejul unor acțiuni amețitoare, își șubrezește interesul pentru Dumnezeu. Mai grav, nu se vrea expus sub nicio formă în fața unui Dumnezeu echilibrat, onest în evaluarea noastră. Asta face orice copil care știe că a făcut o boacănă pe care părintele o va penaliza. Stă cu ochii în pământ, vorbește de parcă nu ar fi nimeni în fața lui. Speră să scape de consecințele acțiunilor sale.

Nu te păcăli singur. Ridică ochii din pământ și privește fața Domnului. Nu lăsa eșecul și păcatul să îți fure frumusețea întâlnirii chipului divin. Este cea mai plăcută senzație: să poți sta nevinovat în fața cerului.

Roagă-te să fii un tânăr onest și transparent în fapte.

Provocare: Nu te ascunde de Dumnezeu!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor