FEREASTRA SPRE DUMNEZEU

…a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.
2 Corinteni 4:4

Sunt mai multe posibilități să cunoști o persoană. Prima dintre ele este mărturia. Cineva îți povestește despre subiectul în cauză. A doua posibilitate ține de cercetare. O muncă constantă de strângere de informații. Mai există și varianta cunoașterii unei persoane printr-o legătură personală numită relație. Cu siguranță, o cale autentică și valoroasă.

Însumând cele trei posibilități, vei descoperi că Evanghelia lui Dumnezeu este cea mai bună cale de a-L cunoaște pe Dumnezeu. Ea cuprinde mărturia directă a lui Isus Hristos. Este presărată cu o multitudine de informații legate de om și viața veșnică. Pe deasupra, conținutul Evangheliei este o invitație constantă la dezvoltarea unei legături puternice, sincere și personale cu Dumnezeu. Evanghelia este cartea cărților în materie de imagine a lui Dumnezeu.

Dacă vrei să ai primele impresii despre cineva neștiind cine este, o fotografie te poate ajuta să descoperi chipul persoanei. Similar, Evanghelia este o fotografie a imaginii lui Dumnezeu. E fereastra noastră spre Dumnezeu. O posibilitate unică să poți asimila, într-o modalitate loială, trăsăturile iubirii, bunătății și credincioșiei lui Dumnezeu față de tine. Folosește înțelept fereastra Evangheliei ca să cunoști chipul lui Dumnezeu.

Roagă-te să-ți faci timp să-L poți cunoaște deplin pe Isus.

Provocare: Folosește Evanghelia în fiecare zi, ca să-L cunoști pe Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor