„MAKE UP” ȘI SCHIMBARE

…și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul.
Efeseni 4:24

Te îmbraci în funcție de eveniment, climă sau gust, sau poate chiar din cauza tuturor celor trei. De fiecare dată, urmărești „look-ul” pentru a te regăsi într-o dimensiune a înfățișării dorită de tine. Costul acestei transformări depinde mult de ceea ce ai, de ceea ce îți dorești și de ceea ce ești dispus să negociezi între dorință și posibilitate. Un întreg mecanism pe care îl declanșezi, tăcut, în forurile tale invizibile. Taci și faci.

În lumea modernă, schimbarea de înfățișare ține de „make-up”. Este procesul prin care, fardul, cremele, pudra, talentul modifică tenul. „Te repară” mai mult decât te aștepți. Tu ești același. Nu ai schimbat nimic din tine. Ai mascat doar ceea ce nu ai dorit să se vadă. O glazură care atrage, cu un blat interior care suferă. O schimbare a neschimbării.

Apostolul Pavel propune o schimbare a schimbării. Nu ne propune un make up religios. Ca să evite riscul acesta, te provoacă să îmbraci „omul cel nou”. De unde vine produsul? E fabricat după modelul chipului lui Dumnezeu. Este o transpunere a imaginii divine într-un model de om ce se aseamănă cu adevărul. O experiență ce poate deveni personală dacă vei dori să porți cu tine chipul lui Dumnezeu.

Roagă-te să duci cu tine în fiecare zi chipul divin.

Provocare: Îmbracă haina neprihănirii. Trăiește cu demnitate sfințenia lui Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video