AȘTEPTAREA DIVINĂ

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
Matei 11:28

Ai văzut o cursă de maraton? Concurenții care trec linia de sosire sunt epuizați. Efortul depus se reflectă pe chipul lor. Respirația rapidă este cel mai evident semn că întregul organism a fost supus unui efort susținut. Câțiva oameni pregătiți din mulțime sunt gata să intervină. Ei sunt acolo pentru a-i sprijini. Această imagine reprezintă fidel disponibilitatea Tatălui din ceruri de a aștepta cu răbdare sosirea noastră din cursa vieții.

Partea mai puțin plăcută a maratonului este abandonarea cursei. E varianta scurtă a cursei. Indiferent de motive, unii refuză să depună efortul. Pentru ei, ieșirea de pe pistă e considerată o eliberare. Probabil, pe moment, din punct de vedere fizic sunt scoși din cuptorul efortului. Pe termen lung, resemnarea sau regretul s-ar putea să le macine viața.

Invitația lui Dumnezeu este să continui cursa. El te așteaptă. S-ar putea să ai parte de neplăceri și căderi. Ridică-te și treci mai departe. De fiecare dată, cineva din partea lui Dumnezeu te va sprijini. Tot cerul este interesat să ajungi cu bine la destinație. Destinația ta e acolo unde este Dumnezeu. Va fi greu pe drum? Cu siguranță, da. Poți să continui? La fel de sigur, da. Alege varianta ce îți va oferi la final bucuria de a-L întâlni pe Dumnezeu.

Roagă-te să nu cedezi ispitelor.

Provocare: Continuă apropierea de Dumnezeu în ciuda căderilor.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor