MENIU GRATUIT

Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; și cine crede în Mine nu va înseta niciodată.”
Ioan 6:35

Nu cred că ai nevoie de multe explicați pentru a înțelege că generația actuală se manifestă total diferit de ce a fost mai demult. Punctele de interes și punțile de acordaj dintre tineri sunt departe de cele ale părinților. De aceea se spune mereu că generația tânără este într-un „conflict” cu generația mai în vârstă. Aparent, există un sâmbure de adevăr. În fond, realitatea este total alta. Și atunci, ca și acum, legăturile cele mai puternice se realizează în jurul ocaziilor de serată. Momentele de grup, presărate cu amintiri, dialoguri picante și zâmbete, în jurul unor bucate sunt mai prețioase decât toate seminarele la un loc.

Partea cea mai profundă este dictată de nevoile noastre de acceptare și de părtășie. Ne regăsim acolo unde suntem în prim planul atenției. Acest loc, în opinia mea și cred că și în a ta, este la casa părinților. Acasă găsești masa mereu pusă. Părintele se îngrijește de nevoile tale. Nu te costă nimic, iar meniul de cele mai multe ori are de-a face cu gustul tău. În casa părinților niciodată nu există loc pentru flămânzire.

Isus a preluat această imagine pentru a ne transmite că interesul lui pentru noi este identic. El a pregătit meniul. Face parte din oferta cu care Dumnezeu te așteaptă. Fără costuri, fără eforturi. E darul lui Dumnezeu pentru tine. Și când te gândești că totul este gratuit.

Roagă-te să primești darul cel mare al jertfei lui Isus.

Provocare: Oferă o gustare gratis celor din jurul tău.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor