PLINI DE VESELIE

Mă bucur în Domnul, și sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească și ca o mireasă împodobită cu sculele ei.
Isaia 61:10

Am primit o întrebare săgetătoare din partea unei eleve interesate să afle câte feluri de bucurie există. Surprins de conținutul întrebării, am încercat să recuperez repede timpul și să reacționez cu sensibilitate. Clasificarea bucuriei mi s-a părut o treabă forțată. Cum să poziționezi sentimentul bucuriei?

Astăzi, profetul Isaia mi-a oferit o fereastră de înțelegere. „Bucuria în Domnul”, ca expresie, se reduce la grupul de credincioși. Aceia pe care îi întâlnești cu fețele lungi și sobre. Oamenii concentrați pe ce să nu facă. De obicei, îi recunoști după „chinul produs de căutarea bucuriei”. Știu că te sperie ideea aceasta. Însă profetul Isaia se concentrează asupra celor care au primit ceva în dar. Subiectul lui sunt cei care au mai mult decât pe Dumnezeu pe buze, imnuri sau predici religioase. Ei sunt oamenii care au trecut printr-o etapă de transformare. Îmbrăcați cu neprihănirea lui Dumnezeu. Sună religios, dar nu este. Dumnezeu schimbă viețile prin felul în care oferă curățirea omului sincer. Cei sinceri sunt astfel îmbrăcați cu caracterul curat divin. Aceștia știu să prețuiască darul divin și sunt plini de bucurie.

Roagă-te să primești un caracter curat.

Provocare: Lasă-te inundat de bucuria Duhului Sfânt. 

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video