BUCURAȚI-VĂ!

Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul.
Psalmii 104:34

În lumea noastră, fiecare lucru își are vremea lui. Sigur, uneori construim artificial zâmbete, stare de comedie sau clipe de distracție. Ne salvează atmosfera sau relațiile, dar se risipesc la fel de repede precum ai consumat-o. Ca starea de bucurie să rămână constantă, e nevoie de o cauză care să o susțină. Ar merita să te uiți printre lucrurile tale să observi ce te face bucuros. Psalmistul nu stă pe gânduri și ne explică ce îl ajută să păstreze bucuria în viața lui. Pentru el, cauza adevărată este Dumnezeu.

Vei spune că orice facem tot la Dumnezeu ne întoarcem. Da. Am văzut un film cu triburile din Africa. Au găsit o sticlă căzută din avion. Fără niciun instrument de divertisment, fără jucării asemănătoare cu cele din lumea civilizată, tinerii africani au reușit să se bucure în fiecare zi, realizând creativ diverse jocuri. Și nu s-au oprit aici. I-au implicat chiar pe părinți și pe bătrâni. Așa s-a format o bucurie molipsitoare care nu era dictată de ceea ce au, ci de mulțumirea din interiorul lor.

De ce să trăiești trist? Activează bucuria. Bucură-te și astăzi. Cuvintele lui Dumnezeu, Duhul Domnului, prezența Lui în acțiunile tale – toate vor genera o stare de mulțumire. Te vei bucura de Domnul mântuirii.

Roagă-te să primești de la Dumnezeu starea de bucurie.

Provocare: Mulțumește pentru lucrurile mici și bucură-te de ele.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor