BUCURIA DIN CUVÂNT

Mă bucur de cuvântul Tău ca cel ce găsește o mare pradă.
Psalmii 119:162

De câteva zile vorbim de sentimentele de bucurie izvorâte din întâlnirea cu Dumnezeu. O temă ce greu poate fi expusă în cuvinte. Să încerci să transmiți toate trăirile interioare este o încercare copleșitoare. Cuvintele transmit mesaje. Prin scriere sau vorbire, fiecare dintre noi ne dezvăluim celor din preajma noastră.

Te rog să-ți amintești de „Capra cu trei iezi”. Într-o manieră simplă, Ion Creangă a reușit să îmbine cuvântul și sentimentul bucuriei. Mesajul mamei era cuprins într-o cântare. Dincolo de mesaj însă, era nevoie și de vocea mamei. Cele două se combină. Iedul care a supraviețuit a combinat mesajul cu vocea mamei. Unirea celor două i-a adus salvare. Bucuria înlăcrimată, ca urmare a întâlnirii mamei cu singurul supraviețuitor, a dovedit cât de mult contează să apreciezi mesajul cuvântului cu vocea celui care dă mesajul

Întoarcerea la Dumnezeu nu ține doar de mesajul Bibliei. A veni la Dumnezeu este o sumă matematică simplă: cuvântul Domnului + vocea Domnului. Împreună, cele două părți stârnesc bucuria. Despre acest tip de bucurie vorbește psalmistul. Nu există doar cuvinte. Cuvintele sunt urmarea unui vorbitor. Ești pregătit să asculți cuvântul Domnului ce îți poate stârni bucuria?

Roagă-te să asculți cu interes sincer cuvintele Domnului.

Provocare: Descoperă bucuria în relațiile tale cu semenii.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor