„FABRICA” DE VESELIE

Și atunci mi se va bucura sufletul în Domnul: se va înveseli de mântuirea Lui.
Psalmii 35:9

A trecut. Mă uit în oglindă și remarc cât de mult m-am schimbat. În sinea mea, mă consider tânăr; pe terenul de sport, liceenii mă aleargă fără milă. Anii însă și-au pus amprenta. Totuși, mintea încă se luptă să păstreze memoria activă.

Asistasem în tinerețe la un dialog scurt, dar semnificativ, între o fiică și tatăl ei. Nedumerită de osteneala tatălui, de lipsa de timp a părintelui pentru ea, s-a hotărât să-l abordeze frontal. „Vreau să ne jucăm”, a fost semnalul fetei. „Dar, abia am venit de la fabrică. Sunt foarte obosit”, a venit replica părintelui. „Dar ce se face la fabrică? a continuat fetița. „Facem mașini, piese, produse pentru oameni.” Printre gândurile ei, fetița a ripostat: „Tati, la fabrică nu se face și bucurie?”

Aș vrea să-ți dau o veste bună. Mântuirea lui Dumnezeu produce bucurie. Este ca un fel de fabrică. Cine ajunge să-L cunoască pe Dumnezeu va constata cum încep modificările în viața lui. Dumnezeu nu e un tip al mohorâților. Dimpotrivă, Dumnezeu aduce veselia în viața ta. E drept, nu o realizează prin zgomot, ci într-o manieră calmă. Vine de sus. E din cer. Nu are de-a face cu niciun produs realizat în „fabricile de divertisment”. Din acest motiv, ai grijă de omul din interior, de ceea ce ești tu când nu te vede nimeni. Acolo începe veselia cu Dumnezeu.

Roagă-te să fii inundat de bucuria mântuirii.

Provocare: Caută să scapi de „zgomotul” ce-ți distruge bucuria sufletului.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video