LAUDĂ-L PENTRU DREPTATE

Eu voi lăuda pe Domnul pentru dreptatea Lui și voi cânta Numele Domnului, Numele Celui Preaînalt.
Psalmii 7:17

Dacă te întrebi câte motive ai putea avea pentru a-L lăuda pe Dumnezeu cel veșnic, niciodată nu vei ajunge la capăt cu ele. De la cele mai neînsemnate motive până la cele mai uriașe, vei găsi de fiecare dată atingerea divină.  Ai primit viață prin voința divină. Respiri prin creația divină. Te bucuri de complexitatea corpului tău prin hotărârea lui Dumnezeu. Chiar puterea cititului este un act învățat pentru că Dumnezeu a construit sistemul neuronal al creierului adaptat la această nevoie. Și putem continua…

Astăzi însă, psalmistul vede un subiect de laudă semnificativ: dreptatea divină. Fără ea, am fi demolați de propriile inabilități. Ai fi capabil să împaci lumea? Să dai ploaie celui care cere și soare celui care nu cere? Să aduci zăpadă pentru schiori, gheață pentru patinatori, să dai vânt pentru marinari, să lași o temperatură prielnică pentru plimbăreți și toate după cum cer toți? Pe cine poți favoriza și pe cine nu?

Nu este ușor să-i împaci pe toți. Privind spre natura din jurul nostru, Dumnezeu conduce lucrurile spre un destin veșnic. A făcut asta și în viața ta. Fără El, lumea ar fi o apocalipsă de neimaginat. Pentru felul în care Dumnezeu conduce, pentru deciziile Lui, laudă dreptatea divină.

Roagă-te ca dreptatea divină să fie recunoscută de oameni.

Provocare: Fă-I un compliment lui Dumnezeu și povestește prietenilor tăi despre dreptatea divină.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor