LAUDĂ-L PRINTRE OAMENI

Voi lăuda foarte mult cu gura mea pe Domnul, Îl voi mări în mijlocul mulțimii.
Psalmii 109:30

O doamnă simplă s-a ridicat în mulțime și a început să vorbească despre proiectul ei de suflet. În propoziții scurte se puteau citi trăirile de care a avut parte. Fără nicio resursă financiară, fără o echipă care să o sprijine, a venit în fața autorităților locale pentru a le prezenta proiectul. Era din Conferința Transilvania de Sud și, împreună, participam la Convenția de Educație la nivel de Uniune.

Consecventă credincioșiei a trecut printr-o experiență minunată. Oameni binevoitori au trimis sume de bani, forță de muncă și multă susținere. Pentru ea însă, ceea ce a contat a fost puterea lui Dumnezeu care a răspuns rugăciunilor înălțate. Mai sigură ca niciodată, și-a încheiat prezentarea cu următoarele cuvinte: „Slava și lauda, toate sunt ale Domnului!” Mi-a tremurat inima. În sală am observat lacrimi în rândul ascultătorilor. Dumnezeu poate face mari minuni.

Ai ocazii prețioase zi de zi, când poți prezenta și altora marile minuni ale lui Dumnezeu din viața ta. Laudă-L cu îndrăzneală. Nu te ascunde în spatele anonimatului. Fă un pas în față și recunoaște fiecare acțiune divină. Îi poți însufleți pe cei din jurul tău doar aducându-L pe Dumnezeu în mijlocul tinerilor. Nu e treaba ta să sensibilizezi. Dumnezeu va sensibiliza inimile oamenilor, dar are nevoie de curajul tău de a mărturisi către oameni lucrările sale.

Roagă-te să dai mai departe minunile divine.

Provocare: Însuflețește-i pe cei din jur prin lauda adusă lui Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video