LAUDĂ-L PRIN EXPERIENȚA TA

Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui.
Psalmii 9:1

John Newton s-a  născut în Londra în 1725. Mama sa a murit când el avea doar 7 ani devenind astfel, la o vârstă fragedă, ajutor pe o barcă de pescuit. Mai târziu s-a înrolat pe o barcă de sclavi unde a ajuns căpitan, uitând în tot acest timp de Dumnezeul mamei lui și al Bibliei. A devenit unul dintre cei mai mizerabili și de temut comercianți de sclavi. A făcut comerț cu sute de femei, copii și bărbați din Africa, luându-i de la casele și familiile lor, pentru a fi vânduți ca sclavi în America. John Newton recunoștea păcatul său, dar îi plăcea la nebunie banul.

În 1748, o furtună violentă s-a pornit pe mare, amenințând barca. Newton cade pe genunchi cerând milă lui Dumnezeu. Imediat după ce furtuna s-a oprit, a realizat că există un Dumnezeu care aude și răspunde rugăciunilor, chiar și celor mai răi și păcătoși oameni. În 1772, John Newton a scris un cântec. Un cântec cunoscut azi sub numele „Atâta har”, sau „Amazing Grace”, devenind una din cele mai populare melodii din istorie.

Experiența ta îi poate influența pe mulți alții. Revizuiește-ți pașii. Acordă timp ocaziilor speciale din viața ta. Istorisește minunile divine. Prin tine, Dumnezeu poate fi lăudat și mulți oameni pot fi aduși mai aproape de Dumnezeu.

Roagă-te pentru o experiență mântuitoare în viața personală.

Provocare: Cântă cu familia ta imnul „Atâta har”.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor