LAUDĂ-L NEÎNCETAT

Voi lăuda pe Domnul cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi.
Psalmii 146:2

Policarp a fost un ucenic al apostolilor. Conform lui Irineu de Lyon, Policarp de Smirna a fost instruit de apostolul Ioan în timpul domniei lui Traian și apoi hirotonit drept episcop al Smirnei. Dintre puținele informații care au supraviețuit anilor, se află și cele care descriu momentul condamnării la moarte. Singura lui vină a fost faptul că era creștin și urmaș al apostolilor.

În timpul procesului de judecată a fost îndemnat să renunțe la credința în Isus. Încercarea a fost repetată de mai multe ori. De fiecare dată a fost respinsă cu o voce calmă și hotărâtă. La ultimul test, Policarp a răspuns provocării: „De atâția ani Îi slujesc lui Isus și nu mi-a făcut niciun rău. Cum aș putea să renunț la prietenul meu?” A fost judecat și condamnat la moarte de proconsulul Lucius Statius Quadratus.

Capacitatea de a rămâne lucid, onest cu tine însuți și cu realitățile din jurul tău te va pune în situația de a recunoaște preocuparea constantă a lui Isus pentru tine. Ai putea să aduci măcar o mică obiecție lui Isus? Ce rău ți-a făcut? Eu cred că nu ai nimic de reținut din trecutul tău. Asemenea lui Policarp, cât timp trăiești nu înceta să mulțumești și să lauzi pe Dumnezeu pentru binele pe care ți l-a făcut.

Roagă-te și mulțumește lui Dumnezeu pentru binele primit.

Provocare: Exersează mulțumirea: cu cei din casă și cu prietenii tăi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor