O DORINȚĂ CURATĂ

Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!”
Exodul 33:18

Pentru cinci ani de zile am fost detașat în Italia să păstoresc bisericile din Pratovecchio și Firenze. Printre obiectivele turistice care mi-au atras atenția a fost și Roma. În inima capitalei italiene se află micuțul stat Vatican. Mi-am pregătit agenda și, cu un grup din biserică, am petrecut mai multe ore vizitând Bazilica San Pietro și anexele ei.

Momentul culminant s-a produs în piața din fața bazilicii. La una din multele ferestre ale reședinței papale apăruse însuși papa. O mare agitație s-a produs în piață și toate privirile au fost îndreptate în sus. Ochii ațintiți într-o singură direcție, mâinile în sus arătând același punct fix și, asemenea unui val în reflux, zgomotul s-a redus până a dispărut. Mulțimea era captivată de emoția momentului. Neavizat și total neașteptat, am avut ocazia să-l văd, chiar dacă de la distanță, pe conducătorul Bisericii Catolice.

Ca simplu om, nu aș fi putut cere să-l văd pe papa. Dar, ca simplu om Îi poți cere lui Dumnezeu să-ți arate slava Lui. Moise a făcut acest lucru. Prin experiența lui, și tu ești încurajat să ceri privilegiul de a vedea puterea lui Dumnezeu și slava Lui. Dintre toate dorințele umane, aceasta este cea mai înaltă și curată. Ai o zi în față. Sunt câteva ore pe care le vei petrece printre hârtii sau virtual. Țintește spre lucrurile mari și valoroase. Pune dorința curată de a vedea slava Domnului în viața ta ca prioritate.

Roagă-te să faci din Dumnezeu o prioritate.

Provocare: Fă ordine între dorințele tale. Pune-L pe Dumnezeu mai întâi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video