FENTA ȘI MĂRTURISIREA

Și Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai făcut?” Femeia a răspuns: „Șarpele m-a amăgit și am mâncat din pom.” 
Geneza 3:13

Printre subiectele dominante ale colegilor de liceu erau meciurile de fotbal. Nu eram străin de discuțiile interminabile. Toate fazele erau analizate și interpretate. Ne plăcea să rememorăm momentele „geniale”. Cele mai gustate erau fentele sau driblingul. Cea mai uzitată expresie era „l-am trimis la plimbare”. O aluzie simplă despre felul în care a fost păcălit oponentul sau adversarul.

Ceea ce a făcut Eva în fața lui Dumnezeu a fost o eschivă ieftină. De fapt, Eva încerca să-L păcălească pe Dumnezeu și să evite recunoașterea propriei responsabilități. În limbajul meu de liceu ar fi „L-a trimis la plimbare” pe Creator. Într-o astfel de formulă, Eva a calculat că va fi eliberată de nesăbuința sa. Din păcate, ori de câte ori folosim fenta pentru a păcăli pe Dumnezeu, de fapt ne afundăm și mai mult în mizeria personală.

Lecția Evei e dureroasă. Nu a scăpat prin această manevră de consecințele faptelor sale. Ele au ajuns-o din urmă și, din păcate, au influențat destinul întregii lumi. Între cele două variante, mărturisirea este o soluție divină. Nu apela la fentele de moment. Când ai ocazia să mărturisești păcatul tău, evită să te ascunzi în spatele manevrelor de doi bani. Fii demn și mărturisește-ți păcatul în fața Domnului.

Roagă-te să scapi de ispita fentei.

Provocare: Practică mărturisirea păcatului. Începe chiar acum!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor