MAGNETUL MĂRTURISIRII

Apropiați-vă de Dumnezeu, și El Se va apropia de voi. Curățați-vă mâinile, păcătoșilor; curățați-vă inima, oameni cu inima împărțită!
Iacov 4:8

Era o seară caldă. Încăperea, pregătită pentru o întâlnire amicală și colegială, păstra urmele unei zile de convenție. Scaunele dezordonate se chinuiau să ne avertizeze de oboseala noastră. A fost o zi plină. Analizele și discuțiile au continuat dincolo de ceea ce a fost programat. De la cifre și axe prioritare, discuția a alunecat spre zona sensibilă a sufletului. Se dezvăluiau amintiri. Pe neașteptate, ca un accident neprevăzut, toate fețele s-au îndreptat într-o singură direcție. Unul dintre colegi a început să vorbească… Dar ceea ce spunea nu era considerat un discurs de public. A descris în detalii gândurile cu care i-a tratat pe unii dintre colegi. Și-a vărsat durerea și a cerut clemență. S-a așternut tăcerea. Poate unul, doi dintre noi s-au dovedit mai maturi. Au început să mărturisească pe rând păcatele gândurilor, greșelile ascunse în minte. Ceea ce la început a șocat a devenit un lanț de mărturisiri. Lacrimi, cuvinte de iertare și, mai mult decât orice, o dorință de a-L descoperi din nou pe Dumnezeu.

Nu trebuie să aștepți un miracol. Vrei să te bucuri de prieteni adevărați, să scapi de obsesiile rele și să descoperi apropierea Domnului de tine? Vino mai aproape de Domnul și mărturisește-ți trecutul.

Roagă-te pentru prietenii tăi pe care nu îi ai la suflet.

Provocare: Scapă de gândurile păcătoase prin mărturisire.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor