ÎNCHIDE CERCUL MĂRTURISIRII

Cine își ascunde fărădelegile nu propășește, dar cine le mărturisește și se lasă de ele capătă îndurare.
Proverbele 28:13

Un tânăr povestește experiența tristă a tatălui său. Considerat un bărbat model în plan moral, părintele lui a făcut tot ce i-a stat în putință ca să dovedească lumii că are o familie exemplară. Efortul lui a reușit să mențină aprecierea și atenția față de familia lui timp îndelungat. Într-o zi, viața lui dublă iese la suprafață. În ciuda tuturor măsurilor de precauție luate, este observat de fiul lui în compania unei femei tinere. Și-a dat seama că a fost văzut.
Se retrage spre casă bulversat. Tot ce a construit despre el și familia lui s-a prăbușit. Incapabil să accepte greșeala și să o mărturisească, se închide în garajul casei. Pornește mașina și, intoxicat de noxe, moare. Nu a mai suportat gândul să fie catalogat drept omul cu o viață dublă.

În timpul funeraliilor, băiatul decedatului, oarecum gânditor, remarcă în șoaptă: „Ce păcat că tata nu a știut niciodată cine este!”

Dacă vrei să crești în viață, mărturisirea este o cale eliberatoare. Nu e destul să te prezinți imaculat între oameni. Toți știm că suntem peticiți. Avem puncte negre în viață. Încercarea de a merge doar pe o singură parte a cercului nu rezolvă nimic. Închide cercul vieții. Urmează sfatul înțelept și expune-te în fața lui Dumnezeu. Vei câștiga nu doar bucuria de a trăi, vei primi și îndurarea lui Dumnezeu.

Roagă-te să faci toți pașii mărturisirii.

Provocare: Dezvăluie-ți tainele ascunse și mărturisește-le cu credință lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent