BURETELE LUI DUMNEZEU

Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta! După îndurarea Ta cea mare, șterge fărădelegile mele! Spală-mă cu desăvârșire de nelegiuirea mea și curăță-mă de păcatul meu!
Psalmii 51:1-2

Îmi amintesc vag de ziua blestemată. Unchiul sosise acasă cu o dubiță (un microbuz vechi) și s-a oprit cât să mă cheme. Fiind crescut de bunica, nu rata niciodată să-mi facă o bucurie. Acum, cu dubița cea nouă, știa cât de mult mă voi minuna de o mică tură cu mașina. M-a chemat pe nume. M-am oprit din joc și, fără a aștepta o a doua invitație, din două mișcări eram la ușa mașinii. Mi-a făcut semn să urc. Am deschis ușa, extaziat, fără complexe, cu un instinct al fericirii, și am trântit portiera. S-a auzit un zgomot neașteptat și…. geamul s-a făcut țăndări. Am trecut brusc de la extaz la o muțenie cruntă. Fața unchiului spunea totul.

Nu am mai plecat niciunde. Am coborât și toată ziua mi-am auzit propovăduită pe la vecini isprava. A doua zi, mătușa a venit și, cu tact, mi-a zis: „Știi că buretele șterge totul?” De azi, vom șterge fapta ta. Și așa a fost.

S-ar putea să treci prin zile cu geamuri sparte. Să trăiești clipe negre. Să nu poți uita amintirile și trăsnăile colțuroase. Nu te lăsa doborât. La fel ca David, cere îndurarea și mila Domnului. Buretele lui Dumnezeu poate să-ți șteargă deplin orice păcat. Nu te lăsa doborât de resemnare. Ai în cer un Dumnezeu iubitor.

Roagă-te pentru actul ștergerii păcatelor tale prin jertfa lui Isus.

Provocare: Exersează ștergerea păcatului, iertându-l pe cel care ți-a greșit.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video