TREBUIE FĂCUT!

Când cineva deci se va face vinovat de unul din aceste lucruri, trebuie să-și mărturisească păcatul.
Leviticul 5:5

Viața te-a învățat că există lucruri care sunt obligatorii și altele care pot fi ocolite. Primele fac parte din lista „must to do”, celelalte sunt opționale. Dacă treci printr-o ploaie poți lua o umbrelă sau o poți refuza. Nu este o chestiune ce trebuie făcută! Dar dacă lucrezi la fire electrice ești obligat să îți iei echipament de protecție. În prima ipostază vei suporta o doză imensă de ploaie ce-ți va uda pielea, în cea de-a doua variantă îți riști viața.

Plecând de la această imagine măruntă, cu siguranță îți dai seama că există domenii ale vieții unde „trebuie făcut” nu poate fi cu niciun chip tratat cu indiferență. Domeniul vinii este unul dintre ele. Când am fentat colegii și le-am tras țeapă, aveam momente de chin interior. De fiecare dată când „plesneam” un coleg sau reușeam să „tăbăcesc” pielea surorii mele, mă găseam îndoit de povara răului. Sunt momentele grele ale conștiinței. Este culpa ce te apasă. În astfel de momente, soluția salvatoare nu o vei găsi în capacitatea ta de negare a faptei. Drumul spre eliberare stă în sfatul Scripturii: „Trebuie să-ți mărturisești păcatul.” Orice variantă „deșteaptă”, care ocolește cărarea mărturisirii, este o păcăleală ieftină. Rămâi consecvent cu Dumnezeu pe drumul care îți va aduce liniștea. Ce trebuie făcut, să faci!

Roagă-te să transpui în faptă voința lui Dumnezeu.

Provocare: Trebuie să faci azi pasul spre eliberarea de propria vină. Cere-I lui Isus!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video