O LECȚIE DE VIAȚĂ

David a zis lui Natan: „Am păcătuit împotriva Domnului!” Și Natan a zis lui David: „Domnul îți iartă păcatul, nu vei muri.”
1 Samuel 12:13

Regele David și-a calculat greșit pașii. După ce a păcătuit cu Bat-Șeba a manevrat niște mișcări tactice de acoperire și a considerat că postura sa de monarh al Israelului îi va conferi imunitate în fața păcatului. Formula tactică nu a funcționat înaintea lui Dumnezeu.

Încearcă să-ți imaginezi o întâlnire cu un profet al Domnului. O vizită neanunțată. Ai avea motive de bucurie? Te-ai regăsi într-o furtună neiertătoare de emoții și întrebări? Cu siguranță că nu ai fi în largul tău. David s-a trezit cu Natan în fața lui. Profetul nu a venit din proprie inițiativă, ci Dumnezeu avea un mesaj de dat lui David. Regele trebuia să învețe lecția mărturisirii.

Nu este un simțământ plăcut să înfrunți propria persoană prin intermediul unui om ce cunoaște bine faptele morale sau imorale. Prezența unui intermediar explică indiferența noastră. Dumnezeu nu ascunde sub preș păcatele și nici nu le transformă în „păcățele”, sau „greșeli mititele”. Încercarea de a câștiga timp și a spera că se va uita ceea ce am făcut este doar în mintea noastră. Înaintea lui Dumnezeu, fiecare greșeală trebuie abordată cu maximă responsabilitate. Lecția lui David nu este opțională. Dacă vrei o zi liniștită, urmează acest model al mărturisirii.

Roagă-te pentru biruința asupra păcatelor ascunse.

Provocare: Vorbește cu pastorul tău despre nevoile tale ascunse.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video