TREABA TA

și a zis: „Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat.” „Ce ne pasă nouă?”, i-au răspuns ei. „Treaba ta.”
Matei 27:4

„Am treabă” sunt cuvinte des folosite. Când ești chemat pentru un ajutor și ești prins într-un joc cu colegii, folosirea expresiei este varianta soft de eliberare de sub presiunea „chemării”. Funcționează în raport cu cei apropiați, cu cei pe care îi cunoști. Ce te faci când cazi captiv în formula aceasta față de propria ta persoană.

Poți fi ocupat cu multe treburi, dar să cunoști care dintre ele te privesc pe tine și aparțin responsabilității tale este crucial. Iuda s-a confruntat cu această problemă după finalizarea trădării lui Isus. Cei cu care a negociat planul și l-au plătit l-au adus cu picioarele pe pământ – regretul este „treaba ta”.

Regrete ai avut și cu siguranță vei mai avea. Nu le desconsidera. Sunt parte din recuperarea ta. Prin regret, Duhul Sfânt poate avea calea deschisă spre inima ta. Dacă vei trata regretul ca fiind o formă de evadare din realitate, vei pierde, la fel ca Iuda. Dacă vei înțelege că regretul este o cale să-ți asumi trecutul cu toate eșecurile asociate, vei putea scăpa de strânsoarea greșelilor.

Învață de la Iuda ce să nu faci. Ordonează-ți atent treburile tale. Cere-I Domnului să te ajute în demersul tău.

Roagă-te să lucrezi cu atenție asupra treburilor care te privesc.

Provocare: Nu mai arunca vina pe nimeni. Trăiește responsabil în fața Domnului.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video