FII SMART

Dar adu-ți aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele rele și până nu se apropie anii când vei zice: „Nu găsesc nicio plăcere în ei.”
Eclesiastul 12:1

SMART este un acronim din engleză al caracteristicilor esențiale în formularea corectă a unui obiectiv: specifice, măsurabile, accesibile, relevante și încadrate în timp.

O familie de americani avea o fermă. Soțul a investit masiv în creșterea puilor. Din nefericire pentru el, în fiecare an ferma era afectată de inundații. În ciuda tuturor eforturilor de a contracara inundațiile, își vedea așteptările năruite. După un astfel de eveniment i-a spus soției sale că este depășit și nu știe ce să mai facă. Femeia, înțeleaptă (smart), a reacționat senină, spunându-i: „De ce să cumperi pui dacă tot avem inundații în fiecare an? Cumpără rațe.”

Solomon a fost acaparat de plăceri. Și-a consumat toată tinerețea oscilând între Dumnezeu și divertisment. Epuizat și apăsat de bătrânețe, își recunoaște gafa. A pierdut obiectivul esențial. Regretul târziu nu mai putea repara nimic. Obiectivele majore au fost ratate. Regretul cel mai mare l-a simțit spre finalul vieții. Poți anticipa acel moment prin fixarea unor obiective îndrăznețe acum. Fii înțelept! Călătorește împreună cu Dumnezeu prin proiectele tale și țintește sus. Alege obiective relevante, accesibile și măsurabile. Dumnezeu te va susține. Înțelepciunea vine de la El.

Roagă-te pentru obiective relevante în viața ta.

Provocare: Nu amâna alegerile importante. Alege astăzi să-ți definești viitorul cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video